Crisisnummer geopend in Brussel

Crisisnummer geopend in Brussel
  • 22 maart 2016
  • Redactie

Naar aanleiding van de explosies op het vliegveld van Brussel en in enkele metrostations vanmorgen is een speciaal contactcenter geopend. Families van potentiële slachtoffers en reizigers kunnen met hun vragen terecht op het nummer 1771. Dat meldt Het Laatste Nieuws op basis van berichtgeving van de federale regering.

Onder meer via tweets laat Crisiscenter Belgium weten dat het noodnummer actief is, ‘maar vooral voor slachtoffers en verwanten. Bel niet als het niet nodig is. #Brussel.’ Mensen die in Brussel of op de luchthaven zijn, kunnen op Ikbenveilig.rodekruis.nl/brussel aangeven dat ze in veiligheid zijn. Op diezelfde site kunnen familieleden en vrienden van mensen terecht om te weten te komen of hun vrienden veilig zijn.

Ook in Nederland zijn diverse organisaties momenteel druk met de gevolgen van de explosies in de Belgische hoofdstad. Zo staat op de website van NS International bijvoorbeeld dat alle stations in en rond Brussel nu zijn afgesloten. ‘Ons medeleven gaat uit naar de inwoners van België en alle getroffen reizigers en hun familieleden rond de aanslagen in Brussel. Reizen van en naar Brussel zal op dit moment anders verlopen dan gebruikelijk. Voor de meest actuele situatie op het spoor, verwijzen we graag door naar onze reisinformatie.’

Bij de actuele terreuraanslagen zijn tientallen doden en gewonden gevallen. In november 2015 werd in Brussel hetzelfde protocol gevolgd.

comments powered by Disqus