Codelogic behaalt ISO-certificering

Codelogic behaalt ISO-certificering
  • 29 december 2016
  • Redactie

Codelogic, ontwikkelaar van cloudbased klantcontactsoftware, is sinds kort in het bezit van het ISO 27001-certificaat. Deze verklaring houdt in dat de in Beverwijk gevestigde organisatie haar informatiebeveiligingssystemen volledig op orde heeft.

De betreffende norm richt zich op een procesmatige benadering van planning, implementatie, toepassing, bewaking, evaluatie, onderhoud en voortdurende verbetering van het beheer van de informatiebeveiliging. De afgelopen periode was dan ook extra druk voor Codelogic, vertelt ceo Dennis Schabracq. Hij noemt het behalen van het ISO 27001-certificaat een belangrijke stap. ‘Voor onze klanten is het van het allergrootste belang om te weten dat hun data bij ons altijd goed beveiligd zijn. Dit certificaat bevestigt dat de veiligheid van de gegevens van onze klanten bij ons de hoogste prioriteit heeft.’

Privacybehoefte
Aanvullend geeft commercieel directeur Daniël Cools aan dat Codelogic hoge eisen stelt aan de kwaliteit en informatiebeveiliging van producten en diensten. Aangezien het bij klanten van deze softwareleverancier vaak gaat om de uitwisseling van vertrouwelijke informatie, is de behoefte aan privacy en veiligheid volgens hem groot bij (eind)klanten. ‘Met beide certificaten zijn we de enige leverancier in de contactcenterbranche die gecertificeerd is voor de hele bedrijfsketen: van de dataserver tot onze Steam-software en binnenkort ook onze voice-partner.’

Lees ook: Veelbelovende start voor M+ Financial Informatics

comments powered by Disqus