Best Workplaces 2017 benoemd

Best Workplaces 2017 benoemd
  • 22 maart 2017
  • Redactie

Novo Nordisk (farmaceut), Incentro (digitale dienstverlener) en Lean Consultancy Group zijn in de verschillende categorieën uitgeroepen tot Best Workplaces van Nederland 2017. Laatstgenoemd adviesbureau prolongeert daarmee opnieuw haar titel. De lijst is gebaseerd op het jaarlijkse onderzoek van Great Place to Work, waaraan in totaal 113 organisaties en ruim 35.000 respondenten meewerkten.

De top weet zich op verschillende punten van de rest te onderscheiden. Zo is de relatie tussen mensen onderling op basis van plezier en verbondenheid veruit de hoogst scorende dimensie bij de Best Workplaces van 2017 (87%). Ook worden medewerkers van deze organisaties vaker betrokken bij beslissingen over hun werk en werkomgeving; 70% van de mensen bevestigt dit positief ten opzichte van 39% bij organisaties die de lijst niet haalden. Bij de top 5 van de Best Workplaces is dit percentage nog een stuk hoger met 86%. Best Workplaces scoren goed op het stellen van vertrouwen in hun medewerkers en het bieden van ruimte om hun functie goed uit te oefenen, 88% bekrachtigt dit en bij de top 5 bevestigt zelfs een ruime meerderheid van 97% dit.

Ondergrens
Om tot beste werkgever te worden benoemd moeten organisaties aan strikte criteria voldoen, legt René Brouwers, directeur van Great Place to Work, uit. Belangrijk aspect is dat zowel het perspectief van de werkgever als de medewerker wordt meegenomen bij het samenstellen van de lijst. ‘We doen onderzoek onder medewerkers naar vertrouwen, trots en plezier. Hierbij moet een minimale score en minimale respons worden behaald. Ook maken we een evaluatie van het werkgeversbeleid, waarvoor eveneens een minimale score verkregen moet worden. Niet iedere organisatie haalt hierbij de lijst.’

Opvallend in de categorie middelgrote werkgevers is dat Incentro, dat naar eigen zeggen het geluk van medewerkers centraal stelt, na drie jaar op plek 3 te hebben gestaan dit jaar de gewenste nummer 1-positie heeft weten te bemachtigen. Talentontwikkelaar ORMIT moet het dit jaar met een tweede plaats stellen. In de categorie Small & Young Workplaces blijft Lean Consultancy Group de absolute lijstaanvoerder (voor het derde jaar nu op nummer 1). Medewerkers van dit adviesbureau geloven erin dat veranderen leuk is en inspirerend moet zijn om verbeteringen te laten slagen.

Kijk hier voor de uitkomsten van 2016.

comments powered by Disqus