Tele2 ingelijfd door T-Mobile Nederland

Tele2 ingelijfd door T-Mobile Nederland
  • 15 december 2017
  • Redactie

De merknaam Tele2 verdwijnt. Reden hiervoor is de zojuist bekendgemaakte overname door telecombranchegenoot T-Mobile Nederland. De krachtenbundeling komt voort uit de wens om de strijd met KPN en VodafoneZiggo aan te gaan. ‘We willen de Nederlandse telecommunicatiemarkt verder open breken.’

De partijen moeten nog langs de mededingingsautoriteiten voor de officiele goedkeuring van de overname. Ze verwachten de transactie in de tweede helft van 2018 te hebben afgerond, meldt het FD vanmorgen. Volgens ceo Søren Abildgaard van T-Mobile worden met de overname nieuwe mogelijkheden gecreëerd in de strijd met de twee grootmachten. ‘Het duo heeft veel te lang vrij spel gehad en ze zijn tot nu toe weggekomen met dit spel met maar één verliezer: de klant. Dat is vanaf vandaag verleden tijd. Niet meer. Nooit meer.’

Met name voor Tele2 is de krachtenbundeling met T-Mobile Nederland een uitkomst. Als nummer vier op de markt slaagde het bedrijf er in om meer dan 1 miljoen klanten te trekken, maar dit ging wel gepaard met hoge marketingkosten en investeringen in netwerken. Tele2 slaagde er niet in om winst te boeken. Nationaal telt het klantenbestand van telecomaanbieder T-Mobile ruim 4,3 miljoen klanten. Gecombineerd met Tele2 komt dat neer op circa 20% van de mobiele markt in Nederland.

Lees ook:
VodafoneZiggo zinspeelt op bieden van unieke CX
KPN neemt Solcon over

comments powered by Disqus