Overheid mobiliseert contact

Overheid mobiliseert contact
  • 10 oktober 2018
  • Redactie

De overheid lanceert deze week de app Berichtenbox, waarmee burgers hun post van MijnOverheid op hun smartphone kunnen openen. De lancering is onderdeel van NL DIGIbeter, om dienstverlening slimmer aan te pakken.

Staatssecretaris Raymond Knops (ministerie van BZK): ‘De introductie van de Berichtenbox-app is een belangrijke stap in het eenvoudiger communiceren van de overheid met de burger. […] Mensen worden sneller geattendeerd op nieuwe post door een melding op hun telefoon. We verwachten dat het aantal gelezen berichten hierdoor zal toenemen.’ Op dit moment telt Nederland 7,5 miljoen gebruikers van de Berichtenbox.

Digitale identiteit
Binnen de Agenda Digitale Overheid (NL DIGIbeter) moeten burgers al hun zaken op één plek kunnen regelen en zelf regie hebben over hun persoonsgegevens. Eén van de belangrijkste agendapunten van deze digitale agenda is het beheer van de digitale identiteit die volledig bij de burgers moet liggen.


comments powered by Disqus