Geen nood: BuZa appt met reiziger

Geen nood: BuZa appt met reiziger
  • 17 juli 2019
  • Redactie

Nederlanders die te maken krijgen met noodsituaties in het buitenland kunnen vanaf deze week per WhatsApp terecht bij het ministerie van Buitenlandse zaken. ‘Met het uitbreiden van de contactmogelijkheid via WhatsApp sluiten we nog beter aan bij de wensen van de reiziger.’

Minister Stef Blok verklaart de berichtendienst bij BuZa tot leven te wekken vanuit reizigersbelang. ‘Buitenlandse Zaken staat permanent klaar voor reizigers die in de problemen komen. We willen het voor hen zo gemakkelijk mogelijk maken om met Buitenlandse Zaken in contact te komen.’

Hoogseizoen voor helpdesk BuZa
Rond deze tijd van het jaar zit Nederland in de vakantiemodus, wat voor de helpdesk van BuZa hoogseizoen betekent: per dag kloppen er zo’n drieduizend Nederlanders aan. Naast de grote hoeveelheid meldingen die de afdeling per dag binnen krijgt, stromen binnenkort ook WhatsApp-berichten binnen.

Het ministerie is niet de enige instantie die Nederlanders voor hun veiligheid WhatsAppberichten laat sturen. NS-reizigers kunnen sinds deze maand onveilige situaties door appen aan de veiligheidscentrale van de vervoerder.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link