Meet Yui: Toyota’s AI-assistant

Meet Yui: Toyota’s AI-assistant
  • 16 oktober 2019
  • Redactie

Een ‘gepersonaliseerde mobiliteitservaring’ door de inzet van kunstmatige intelligentie – Toyota verrijkt zijn nieuwe conceptauto met een virtuele assistent. De LQ-auto is in staat zelfstandig te rijden; Yui leert van de voorkeuren van de bestuurder.

Toyota belooft een ‘interactieve rijbeleving’ in zijn nieuwste auto, die vanaf 24 oktober in Tokyo aan het grote publiek wordt getoond. Volgens het merk is de AI-assistent in staat de stemming van de bestuurder te meten en diens alertheid in te schatten. De autobestuurder heeft naar verluidt continu interactieve gesprekken met de VA, waar Yui vervolgens via deep learning door verbetert. De assistent kan de bestuurdersstoel op zo’n manier instellen dat de bestuurder alerter wordt bijvoorbeeld. Ook worden airco, verlichting en geuren afgestemd op de stemming van de bestuurder.

De LQ-auto kan autonoom rijden op het ‘SAE Niveau 4’ – volgens Toyota slechts een stap verwijderd van een auto die in alle omstandigheden zelf kan rijden, sturen en beslissingen kan nemen zonder interventie van de chauffeur.Beeld: TechCrunch / Toyota

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link