TNO: voorzichtig positief over thuiswerkexperiment

TNO: voorzichtig positief over thuiswerkexperiment
  • 10 april 2020
  • Redactie

Geen reistijd, minder afleiding door collega’s en het indelen van eigen tijd: Nederlanders zijn steeds positiever over thuiswerken. Werkenden zijn onder meer productiever geworden en zien ook voordelen aan de situatie.

Dagelijks vraagt TNO 500 werknemers naar de impact die de maatregelen van het kabinet hebben op hun privé- en werkleven, die voor velen meer met elkaar zijn verbonden dan voorheen. Dat concludeert het onderzoeksbureau op basis van onderzoeksresultaten uit de monitorapp ‘How Am I’, dat TNO eind maart lanceerde om het welzijn van Nederlandse medewerkers in de gaten te houden.

4 > 5
Het gaat op dit moment nog om positieve eerste signalen omtrent het thuiswerkexperiment, aldus TNO. Onderzoeker Wendela Hooftman vertelt aan NOS dat thuiswerkers vooral stress ervaren door concentratieproblemen. Toch lijken Nederlanders te wennen aan deze situatie. ‘Toen we begonnen aan dit onderzoek gaven mensen zichzelf een 4 als het gaat om productiviteit, dat is onder gemiddeld. Inmiddels geven ze een dikke 5.’

Ook bleek deze week dat 1 op de 3 toch de kantoortuin verkiest boven de thuiswerkplek.

comments powered by Disqus