TNO houdt oogje in het zeil

TNO houdt oogje in het zeil
  • 31 maart 2020
  • Redactie

Het welzijn van Nederlandse medewerkers die thuis hun laptop openklappen moet beter in de gaten worden gehouden, vindt TNO. Hiertoe lanceert de onderzoeksorganisatie de monitorapp ‘HowAmI’.

Gedurende de crisis zal het onderzoeksinstituut Nederlandse werkenden op de voet volgen. De verwachting is dat veel medewerkers – ook ná 6 april – nog thuis aan de slag zullen gaan. De HowAmI-app moet TNO meer inzicht verschaffen in de werksituatie van thuiswerkend Nederland, door onder meer te onderzoeken hoe veerkrachtig medewerkers zijn en welke maatregelen organisaties nemen. Op basis van die gegevens worden er wekelijks adviezen gegeven aan werknemers en bedrijven.

IT
Door het vele thuiswerken ontstaan er, afgezien van eventuele problemen met het welzijn van medewerkers, ook moeilijkheden in het IT-landschap. Uit recent onderzoek blijkt dat 1 op de 6 IT-ers niet denkt dat de organisatie klaar is te faciliteren in het werken vanuit huis.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link