Microsoft introduceert personal assistant Cortana

Microsoft introduceert personal assistant Cortana
  • 04 maart 2014
  • Redactie

In navolging van onder meer Apple (Siri) en Samsung (SAMI) brengt ook Microsoft een eigen spraakgestuurde persoonlijke assistent op de markt. ‘Cortana’ wordt beschikbaar op Windows Phone 8.1 en zal naar verwachting begin april worden onthuld.

Met de toevoeging van een personal digitale assistant die met stemcommando’s kan worden bediend, wil Microsoft zijn Windows Phone op het niveau van de telefoons van Apple en Google brengen en de concurrentie aangaan. The Verge meldt dat de naam Cortana wordt gebruikt tijdens de testfase van de nieuwste smartphone van Microsoft, al is het nog onduidelijk of deze naam uiteindelijk behouden blijft.

De naderende concurrent van Siri en SAMI verkrijgt via Notebook toegang tot persoonlijke informatie, afspraken, notities en contactgegevens van de gebruiker. Tevens is de assistent in staat specifieke informatie in een inbox naar voren te halen, zoals bijvoorbeeld vluchtgegevens.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link