TripAdvisor neemt IENS over

TripAdvisor neemt IENS over
  • 08 januari 2015
  • Redactie

TripAdvisor maakt bekend de Nederlandse restaurant- en reserveringswebsite IENS over te nemen. Zowel IENS als Seatme.nl, die in 2012 zijn samengegaan, behoren tot de overname.

Het in 1998 opgerichte IENS is de grootste restaurant- en reserveringswebsite van Nederland. De website ontvangt jaarlijks 20 miljoen bezoekers en heeft een netwerk van meer dan 20.000 restaurants, waarvan 1.550 te reserveren zijn via zusterwebsite Seatme.nl. Wekelijks ontvangt de website 4.000 restaurantbeoordelingen en 200.000 restaurantbeoordelingen op jaarbasis.

De integratie wordt geleid door het managementteam van lafourchette, het toonaangevende restaurantreserveringsplatform in Frankrijk, Spanje en Zwitserland dat sinds mei 2014 onderdeel uitmaakt van TripAdvisor. Met de overname van IENS wordt de groei van de restaurantdiensten van TripAdvisor in Europa sterk versneld.

Geavanceerde technologie
Bertrand Jelensperger, CEO, lafourchette, is verheugd dat IENS deel gaat uitmaken van de TripAdvisor-groep en stelt dat Nederland een belangrijke markt is voor het platform. ‘Deze overname biedt ons de mogelijkheid om meer groei te realiseren, Nederlandse restauranthouders te voorzien van meer gasten en bovenal meer TripAdvisor-gebruikers te helpen bij het vinden en boeken van geweldige restaurantervaringen in Nederland.’ Wout van der Wijk, ceo van IENS en SeatMe, vult aan: ‘Wij kunnen nu van de geavanceerde technologie, online marketing kennis en en het enorme internationale bereik van TripAdvisor en lafourchette profiteren. Daar plukken de restaurants waar wij mee samenwerken uiteindelijk de vruchten van.’

De werknemers van IENS en Seatme.nl blijven de bedrijfsvoering verzorgen vanuit hun hoofdkantoor in Amsterdam.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link