Bunq introduceert selfiebetalingen

Bunq introduceert selfiebetalingen
  • 26 november 2015
  • Redactie

De nieuwe start-up Bunq is sinds deze week officieel in het bezit van een bankvergunning. Ali Niknam (zie foto), die eerder betrokken was bij het opbouwen van webhostingbedrijf TransIP, staat aan het roer van de fintech. Met behulp van de app kunnen gebruikers eenvoudig vrienden betalen.

Bunqs betalingsapp, die onder 1.000 gebruikers is getest, is inmiddels landelijk beschikbaar. Hiermee kan in pakweg vijf minuten een betaalrekening worden geopend. Betalingen worden gedaan met een selfie en een vingerafdruk. De applicatie leent zich onder meer voor onderlinge betalingen, bijvoorbeeld voor gezamenlijke vakanties of borrels. A la WhatsApp kunnen groepjes worden aangemaakt, waarin je rekening kunt delen, kunt chatten en foto’s kunt delen.

Tien jaar terug gaf de Nederlandsche Bank (DNB) voor het laatst een bankvergunning af in Nederland, respectievelijk voor de DSB-bank van Dirk Scheringa. DNB onderzoekt momenteel de mogelijkheden om een ‘soort bankvergunning light’ te ontwikkelen voor fintechbedrijven die in niches van banken willen stappen, aldus een woordvoerder van de centrale bank van Nederland aan de NOS.

Bekijk de video hieronder voor een snelle indruk van dit nieuwe fintechconcept:

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link