Investeerderswissel bij Webhelp

Investeerderswissel bij Webhelp
  • 30 november 2015
  • Redactie

Webhelp zwaait een investeerder uit en verwelkomt meteen een nieuwe financieel partner. Na een samenwerking van vier jaar treedt Charthouse Capital Partners uit, terwijl de wereldwijde investeringsmaatschappij KKR juist toetreedt. Details van laatstgenoemde transactie zijn niet vrijgegeven.

Samen met het managementteam van de klantcontactspecialist heeft de nieuwe investeerder alle aandelen van Webhelp in handen. Het hoofdkantoor blijft in Parijs en daarnaast zal ook de aansturing niet wijzigen. ‘Wij hebben als managementteam ons aandeel in Webhelp tevens vergroot, wat ons vertrouwen in de business en markten weergeeft’, aldus mede-oprichter Olivier Duha. Zijn collega Frederic Jousset zegt het volgende over de actuele switch: ‘Met Charterhouse Capital Partners hebben we enorme successen geboekt, en we zijn enorm dankbaar voor alle steun en begeleiding die ze ons heeft gegeven.’ Vooruitblikkend is hij positief gestemd over de samenwerking met de nieuwe investeerder. ‘Samen met de ervaring, het enthousiasme en de middelen van KKR zijn wij ervan overtuigd dat onze toewijding en bewezen track record ons helpt in onze ambitie om een wereldwijde marktleider te worden in Business Process Outsourcing.’

Gevraagd naar de reden van deze wissel geeft een woordvoerder aan dat het 'gebruikelijk is dat investeringsmaatschappijen voor een periode van 4 jaar investeren in een bedrijf om rendement te genereren'. De transactie is naar verwachting het eerste kwartaal van 2016 afgerond.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link