Coöperatiepilot smaakt Media-Saturn Spacelab naar meer

Coöperatiepilot smaakt Media-Saturn Spacelab naar meer
  • 26 januari 2016
  • Redactie

Tech-accelerator Spacelab, het Europese start-up programma van Media Markt, gaat de eerste gezamenlijke ideeën van de vier participanten MyHomeServices, kaputt.de, Expertiger en Deutsche Technikberatung in praktijk brengen. Ook is de deur opengezet voor de volgende groep start-ups om aan te haken.

‘We hebben uitstekende aanmeldingen ontvangen vanuit diverse sectoren die impact hebben op onze waardeketen – van logistieke concepten en apps tot complete producten’, aldus Martin Sinner, ceo van de online divisie van Media-Saturn en verantwoordelijk voor Spacelab. De geselecteerde participanten concentreerden zich de eerste zes weken van het programma op het maken van diepgaande analyses van hun businessmodellen en producten. Tevens werden workshops gehouden met partners om kwesties te bespreken als merkstrategie, design thinking, financiën en online marketing.

Club van vier
In oktober vorig jaar werd bekend dat onder meer het Nederlandse MyHomeServices was doorgedrongen tot het Spacelab-programma. De applicatie van dit bedrijf helpt gebruikers het overzicht te bewaren, bijvoorbeeld inzake aflopende telecomabonnementen, energiecontracten en verzekeringspolissen.

Een korte introductie van de overige drie spelers:
- Kaputt.de biedt gebruikers snelle assistentie bij smartphoneproblemen. Stel het scherm breekt dan kan direct een vervangend scherm worden besteld of video-instructies worden gedownload met uitleg om het euvel zelf te verhelpen. Het platform toont ook de beste reparatiecentra in iemands omgeving.
- Expertiger stelt hoogwaardige IT-diensten beschikbaar voor consumenten. Het team van helpers bestaat uit freelance IT-consultants die kunnen inschakelen voor telefonische assistentie.
- Deutsche Technikberatung tackelt allerlei technologieproblemen. Stel je router ligt eruit, al jouw foto’s zijn plots verdwenen van je webbrowser of je kunt geen televisiekanalen veranderen, dan schiet deze dienst te hulp.

Volgende ronde
Ondertussen staat Spacelab open voor nieuwe aanmeldingen van partijen die zich aan de coöperatiepilot willen verbinden. ‘Wederom zoeken we naar kandidaten over de gehele linie van consumentenelektronica in de retailindustrie; van e-commerce apps en Internet of Things-producten tot aspecten van AdTech.’ Inschrijven kan hier.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link