Adecco Group daagt leiders in de dop uit

Adecco Group daagt leiders in de dop uit
  • 3 maart 2016
  • Redactie

Vijftig ondernemende en ambitieuze jongeren krijgen van Adecco Group, aanbieder van HR-oplossingen, de kans om in hun eigen land ‘CEO for One Month’ te worden. Hiervoor inschrijven kan nog tot 15 april dit jaar. Eén van de geselecteerden mag zelfs leiding geven aan het hele concern, samen met de huidige topman Alain Dehaze.

Doel van het Adecco-programma is de loopbaanvooruitzichten van getalenteerde jongeren te ondersteunen door ze een waardevolle training aan te bieden om zo hun inzetbaarheid een flinke stimulans te geven. Door middel van stages kunnen zij in de praktijk leren, inzichten en inspiratie opdoen voor de loopbaankeuzes die volgen. CEO for One Month is in 2011 voor het eerst van start gegaan in Noorwegen. In 2014 werd het een internationaal initiatief.

Waardevolle ervaring
‘Onze toekomst hangt af van de vaardigheden, het zelfvertrouwen en de ervaring van de jonge mensen van vandaag. En we hebben allemaal samen de verantwoordelijkheid om ze te helpen hun loopbaan op te bouwen door training, ondersteuning en kansen te bieden’, meent Dehaze. Voorgaande editie had hij Ayumi Kunori aan zijn zijde. De ‘winnares’ mocht gedurende een maand Adecco Group leiden. ‘CEO for One Month was met recht een openbaring’, zegt ze. ‘Op school was ik niet de beste en ik twijfelde of ik me zou aanmelden. Maar toen ik eenmaal had besloten het wel te doen, ben ik er met volle overtuiging voor gegaan. Het was een ongelooflijk waardevolle ervaring. Ik raad jongeren over de hele wereld dan ook aan om zichzelf een uitdaging te stellen en mee te doen. In het ergste geval word je niet geselecteerd − tenminste deze keer. Echter, door alles wat je leert ben je beter voorbereid op de volgende kans en op de toekomst die voor je ligt’, moedigt Kunori talenten aan.

Na inschrijving gaan in juni de geselecteerde jongeren aan de slag bij de aanbieder van HR-oplossingen om hun CV en loopbaankansen een flinke boost te geven.

Noot: op de foto de finalisten van CEO for One Month in 2015.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link