DMCC biedt compliance-app

DMCC biedt compliance-app
  • 8 maart 2016
  • Redactie

Compliance auditor DMCC Nederland lanceert vandaag een app die het laatste nieuws op het vlak van compliance bij klantcontact biedt. De applicatie, die specifiek gericht is op directie, management en privacyfunctionarissen, bevat tevens uitgebreide informatie over privacy en consumentenbescherming wet- en regelgeving.

Het eerste dossier dat in de compliance-app wordt behandeld, is de meldplicht datalekken die sinds 1 januari 2016 van kracht is. Door middel van handige checklists, Q&A’s, whitepapers en best practices worden alle regels laagdrempelig en begrijpelijk uitgelegd.

Overzicht
Aanleiding om deze applicatie te ontwikkelen, waren de toename van het aantal privacyregels waar organisaties aan moeten voldoen plus de toekenning van boetebevoegdheid van de Autoriteit Persoonsgegevens. ‘Ik zie een aanmerkelijke verandering in de markt. Organisaties willen compliant werken, maar vinden het steeds lastiger om het overzicht te houden over de regels waaraan zij moeten voldoen bij klantcontact. Zeker nu voor overtreding van de privacyregels een boete kan worden uitgedeeld die kan oplopen tot maximaal €820.000 of 10% van de omzet’, verklaart Patrick Jordens, directeur van DMCC Nederland.

De gratis app is vanaf nu te downloaden voor zowel iPhone als Android.

comments powered by Disqus