Advocatuur stunt met eerste robot

Advocatuur stunt met eerste robot
  • 23 mei 2016
  • Redactie

Een Amerikaans advocatenkantoor, BakerHostetler, heeft de moed om robotadvocaat ROSS aan het werk te zetten binnen de advocatenpraktijk.

Dat laat zakenblad Fortune weten. Meer kantoren zullen binnenkort volgen, vermoedt ontwikkelaar ROSS Intelligence. 
De Amerikaanse advocaten krijgen er met ROSS een slimme collega bij, die steeds bijleert. Zij kunnen de rotbotadvocaat diverse vragen stellen, zoals zij een probleem zouden voorleggen aan een directe collega. Binnen korte tijd beoordeelt ROSS miljoenen juridische documenten, en geeft vervolgens enkele gedegen gemotiveerde antwoorden. Aan de hand van iedere opgave leert het programma bij. Tevens houdt ROSS alle ontwikkelingen op het gebied van nieuwe wet- en regelgeving punctueel bij.

Betere dienstverlening
BakerHostetler denkt met ROSS een nog betere dienstverlening voor de cliënt te leveren, aldus chief information officer Bob Craig. “Wij geloven dat nieuwe technologieën zoals cognitieve computers ons kunnen helpen onze dienstverlening nog verder te verbeteren. We gebruiken ROSS dan ook al sinds de implementatie van de software en kijken uit naar de ontwikkeling van meer AI legal assistants.”

ROSS is de eerste kunstmatig intelligente advocaat ter wereld. Hij kwam tot stand op basis van de technologie gebruikt voor de zelflerende IBM-supercomputer Watson. Vooralsnog is ROSS alleen geschikt voor gebruik door advocaten.

comments powered by Disqus