Chatbot parkeert parkeerboetes

Chatbot parkeert parkeerboetes
  • 29 juni 2016
  • Redactie

DoNotPay, een door Artificial Intelligence aangedreven chatbot, heeft in nog geen twee jaar tijd 160.000 parkeerboetes in New York en Londen succesvol aangevochten. In totaal behandelde de ‘robotadvocaat’ ruim 250.000 zaken, waarmee zijn slagingspercentage dus boven de zestig procent ligt.

Aan de hand van een aantal simpele vragen bepaalt de chatbot of het mogelijk is om een parkeerboete aan te vechten. Aansluitend begeleidt de software de gebruiker door de procedure. De 19-jarige Londenaar Joshua Browder is de ontwikkelaar van DoNotPay. Hij kwam op dit idee nadat hij zelf in korte tijd dertig parkeerboetes ontving. De robotadvocaat is tot op heden goed geweest voor ruim $ 4 miljoen aan terugbetalingen.

Aankomende herfst hoopt Browder zijn uitvinding in Seattle te kunnen installeren.

comments powered by Disqus