Vakantiegangers vinden alarmcentrale ANWB

Vakantiegangers vinden alarmcentrale ANWB
  • 26 juli 2016
  • Redactie

De contactcentermedewerkers van de alarmcentrale van ANWB hebben het druk. In vergelijking met vorige week nam het aantal verzoeken voor autohulp met 48% toe. Ook de aanvragen voor persoonlijke hulp stegen van 752 naar 922.

‘We kunnen duidelijk merken dat de vakantie in de regio zuid nu eveneens is begonnen. De komende weken wacht ons een piek in de aanvragen’, meldt een ANWB-woordvoerder. Volgens de toeristenbond komen er steeds meer hulpvragen uit landen als Noorwegen, Zweden en Finland. Frankrijk spant nog altijd de kroon met de meeste hoeveelheid telefoontjes, al komt Spanje ook goed mee qua aantal aanvragen. ‘We kunnen merken dat deze landen populairder zijn omdat mensen nu landen als Turkije en Griekenland mijden.’

Op de alarmcentrale komen met name veel vragen binnen over mensen die hun elektrische auto willen opladen op de camping. ‘Ze hebben daarvoor een speciale laadpaal nodig en die zijn er niet op de campings.’

Update 01/08/2016
Afgelopen week, inclusief zwarte zaterdag, was de drukste week van de zomer tot dusver voor ANWB. Zonder exacte aantallen te noemen spreekt een woordvoerder vandaag van 'een flinke stijging' van het aantal verzoeken voor autohulp. Tijdens deze vakantieperiode worden 850 mensen aan het werk gezet. ''Dat is ruim het dubbele aantal dan normaal.' Het merendeel van de mensen belt wegens problemen met de accu of het koelingssysteem.

comments powered by Disqus