Happyrail komt op gang

Happyrail komt op gang
  • 21 oktober 2016
  • Redactie

Eén site voor alle treintickets en -passen in de wereld. Dat is de missie van Happyrail.com, het internationale boekingsplatform dat afgelopen dinsdag officieel is gelanceerd. Reizigers die via deze weg internationale treinreizen boeken sparen automatisch zogeheten Happymiles.

NS, Deutsche Bahn, Thalys, et cetera; al deze vervoerders zijn gelieerd aan Happyrail. Momenteel zijn reizen te boeken naar 35.000 bestemmingen en dat is nog maar het begin, stellen de mensen achter het naar eigen zeggen ‘supergebruiksvriendelijke’ treinreisplatform. ‘Onze droom is dat Lissabon naar Ho Chi Minh, met 17.852 kilometer de langste treinreis ter wereld, online boekbaar is.’

Service
Lasse Brall, initiatiefnemer van Happyrail en zoon van Helmut Brall (oprichter en directeur van Treinreiswinkel, red.): ‘Bij de lancering richten we ons vooral op de Nederlandse markt. De komende maanden willen we het aanbod gaan uitbreiden’, deelt hij met Treinreiziger.nl. Via zijn online platform zijn niet alleen zitplaatsen eenvoudig bij te boeken, maar net als bij een vlucht kan een reiziger tevens een zitplekvoorkeur voor een treinrit aangeven (plek bij het raam, gangpad of aan een tafel).

Bovenal wil HappyRail zich onderscheiden op het gebied van service. Wie contact zoekt per e-mail krijgt tijdens kantooruren binnen 4 uur antwoord. In veel gevallen streeft het bedrijf er zelfs naar om binnen het uur te reageren, uitgezonderd offerte-aanvragen. Hiervoor hanteert de internationale boekingssite een afhandeltijd van 1 werkdag en is er gegarandeerd een offerte binnen 3 werkdagen.

Extra:
- Wie 250 miles heeft verzameld, kan die bij een volgende boeking inwisselen voor € 5 korting.
- In november hoopt Hayypyrail een eigen app te lanceren.
- Ook is er een ambassadeursprogramma in aantocht, waarmee reizigers vrienden kunnen uitnodigen om met € 5 korting kennis te maken met de betreffende boekingssite. Maken ze daarvan gebruik, dan ontvangt de tipgever zelf eveneens € 5 korting.

comments powered by Disqus