VR-knikje volstaat voor Alibaba

VR-knikje volstaat voor Alibaba
  • 13 oktober 2016
  • Redactie

De Chinese webwinkel Alibaba laat zijn klanten online shoppen in virtual reality. Dankzij VR Pay hoeven gebruikers hun bril straks niet af te zetten om te betalen; een knik met het hoofd volstaat. ‘Hiermee hoef je je telefoon nooit meer tevoorschijn te halen.’

Door in te loggen of middels spraakcontrole kan iemands identiteit in virtual reality worden geverifieerd. Vergeleken met andere biometrische technologieën als gezichtsherkenning of een vingerdruk, is dit de meest eenvoudige manier om iemands VR-identiteit te checken, beweert Lin Feng (hoofd van het bedrijf dat VR Pay ontwikkelde voor Alibaba).
Vanaf eind dit jaar kan VR Pay naar verwachting worden gebruikt op Alibaba. Afrekenen door een selfie te nemen is reeds mogelijk voor klanten van de Chinese internetgigant.

Lees ook 'BioTrust voorziet sterke groei biometrische authenticatie'.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link