Vitaalste bedrijf van Nederland 2016

Vitaalste bedrijf van Nederland 2016
  • 16 november 2016
  • Redactie

Grafimediabedrijf Zalsman uit Zwolle is vanmiddag verkozen tot Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Medewerkers vergaderen er veelal staand en kunnen aan fietsbureaus werken. Dit bevordert de bloedsomloop en houdt de teamleden fitter. Ook spoort de organisatie haar medewerkers actief aan om te stoppen met roken en gezond te eten.

Volgens juryvoorzitter Pieter van den Hoogenband loopt Zalsman voorop in het duurzaam inzetten van medewerkers. Naar zijn idee gaat vitaliteit op de werkvloer veel verder dan sporten en fruit eten. ‘Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, de omgang met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Werkgevers die hier voor openstaan, zijn succesvollere ondernemers’, meent hij.

Herman Verlind, directeur van Zalsman, is blij met de erkenning. ‘We zijn al een tijdje bezig met datgene waar we in geloven: onze mensen stimuleren het maximale uit zichzelf te halen. Maar we zijn ontzettend trots dat we hier nu zoveel erkenning voor krijgen en tegelijkertijd geeft het ons weer nieuwe inspiratie om volgende stappen te zetten.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link