HR-chatbot verbindt recruiters en kandidaten

HR-chatbot verbindt recruiters en kandidaten
  • 26 april 2017
  • Redactie

Carerix, leverancier van recruitmentoplossingen voor corporate recruiters en intermediairs, heeft zijn dienstenpakket uitgebreid met een door Joboti ontwikkelde chatmodule voor de HR-markt. Kandidaten kunnen laagdrempelig communiceren met de virtuele recruitment-assistent Eva, op basis waarvan kandidaatprofielen worden opgebouwd voor recruiters.

De chatmodule van Joboti is volledig geïntegreerd in het Carerix-platform. Alle gegevens die via de chat worden verzameld, worden direct in het ATS (Application Tracking System) van Carerix opgeslagen. Joboti-oprichter Luuk van Neerven: ‘Gebruikers van Carerix kunnen hierdoor meer gegevens verzamelen van kandidaten, hetgeen leidt tot rijkere kandidaatprofielen. Van de 100 bezoekers op een vacaturesite solliciteren er uiteindelijk maar twee of drie daadwerkelijk. De overige 97 procent is tijdens dat eerste bezoek vooral op zoek naar informatie. Eva gaat ook met deze kandidaten het gesprek aan.’

Buiten kantoortijden
‘Uit het gebruik van Eva blijkt tevens dat een derde van alle bezoeken aan een vacaturesite buiten de reguliere kantoortijden plaatsvindt’, stelt Van Neerven. ‘Kandidaten kunnen op een laagdrempelige manier 24/7 vragen stellen aan Eva zonder dat ze meteen met een fysieke medewerker in gesprek moeten.’

Reinald Snik, ceo van Carerix, meent dat kunstmatige intelligentie voor veranderingen gaat zorgen binnen recruitment. ‘Het biedt veel mogelijkheden en dat onderzoeken wij graag middels innovatieve start-ups als Joboti. De chatbot heeft zich nu al bewezen en wordt bij onze pilot klanten veelvuldig gebruikt. Onze pilotklant Octas was met hun virtuele recruitment assistent Eva dit jaar zelfs genomineerd voor de Werf& awards voor impactvolle arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link