Plantronics showt akoestiekkennis

Plantronics showt akoestiekkennis
  • 5 april 2017
  • Redactie

Headsetspecialist en leverancier van Unified Communications-oplossingen Plantronics opende gisteren in Hoofddorp officieel zijn nieuwe Europese kantoor. Bij de inrichting van het duurzame gebouw is ‘acoustic research’ in praktijk gebracht.

‘Mensen moeten flexibel kunnen werken, waar, wanneer en hoe zij willen’, sprak ceo Joe Burton voorafgaand aan de opening van het pand. Glimlachend: ‘Of willen jullie liever terug naar de kubusvormige kantooromgevingen met vaste telefoons en snoeren op de bureaus?’ Naar zijn idee is het spel veranderd en is er sprake van ‘a new state of mobility’. Hoewel open kantoortuinen luidruchtig en afleidend kunnen zijn, gelooft Burton zonder meer in zulke werkplekomgevingen. Zolang je er maar een comfortabel gevoel krijgt en connecties goed tot stand worden gebracht. En, één van de belangrijkste kenmerken niet te vergeten: reduceert achtergrondgeluiden.

Geluid dempen
Opvallend in het gebouw zijn onder meer de schuine wanden en watervallen die bijdragen aan het filteren en reduceren van omgevingsgeluiden. Daarnaast beschikken de medewerkers in het ruim opgezette contactcenter (zie verderop in dit bericht) over persoonlijke headsets die zijn uitgerust met active noise cancelling, waardoor een rustige omgeving ontstaat.

Hierbij een impressie van Plantronics’ nieuwe locatie in Hoofddorp, dat gevestigd is op het cradle-to-cradle bedrijventerrein Park 20|20:

comments powered by Disqus