TOBi moet Vodafone-klanten sneller servicen

TOBi moet Vodafone-klanten sneller servicen
  • 19 april 2017
  • Redactie

Vodafone UK introduceert artificial intelligence chatbot TOBi. Via deze weg wil de telecomprovider zijn klanten sneller van dienst zijn. De virtuele agent is in staat om diverse klantvragen af te handelen, bijvoorbeeld over 'device troubleshooting' en 'order tracking'.

‘Als klanten een vraag hebben of een probleem willen melden, dan willen ze niet hoeven wachten. De lancering van TOBi is een spannende stap voorwaarts in het bieden van de snelle en naadloze service die onze klanten wensen. Onze ambitie is om de beste customer experience te leveren: TOBi is een nieuwe belangrijke stap daarin’, aldus Neil Blagden, CS&O Director van Vodafone UK.

App-uitbreiding
De AI-chatbot is momenteel al beschikbaar voor klanten via de online webchatdienst van de Britse telco. Later deze maand wordt de functionaliteit ook toegevoegd aan de My Vodafone-app. Het pilotplatform wordt ondersteund door gecombineerde technologieën van IBM Watson en LivePerson.

Een maand terug maakte Vodafone UK bekend 2.100 banen te creëren om zijn customer service een boost te geven.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link