Biometrie neemt een vlucht bij Delta

Biometrie neemt een vlucht bij Delta
  • 27 juni 2017
  • Redactie

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft de afgelopen weken op verschillende luchthavens biometrische technologie ingevoerd om het inchecken en boarden te vergemakkelijken. Zo kunnen reizigers op Minneapolis-St. Paul International Airport hun bagage afleveren door middel van gezichtsherkenning.

Vier self-service machines vergelijken het gezicht van de reiziger met de foto in het paspoort. Na het printen van het bagagelabel, loopt de passagier naar de self-service drop-off voor de bagage. Hier worden koffers en tassen gewogen en verwerkt in het systeem. Volgens Delta kunnen op deze manier twee keer zo veel klanten verwerkt worden.

Vingerafdruk
Afgelopen maand testte de luchtvaartmaatschappij ook een biometrisch boardingproces op Reagan National Airport in Washington D.C. Hier kregen leden van het Sky Club-programma de mogelijkheid om hun vingerafdruk te gebruiken voor het inchecken van bagage, toegang te krijgen tot de lounge en te boarden bij de gate.

In Nederland heeft Schiphol plannen om reizigers te laten inchecken aan de hand van gezichtsherkenning. Daarbij zijn aan de gate geen paspoorten meer nodig om aan boord te stappen.  Ook voor de grenscontrole door de Koninklijke Marechaussee wordt dit overwogen, zodat de lange wachttijden op de nationale luchthaven wellicht beperkt kunnen worden.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link