Website Centraal Beheer toegankelijker voor dyslectici

Website Centraal Beheer toegankelijker voor dyslectici
  • 08 juni 2017
  • Redactie

Verzekeraar Centraal Beheer biedt mensen met dyslexie een speciale versie van zijn website aan. Gebruikers kunnen in de rechterbovenhoek van de homepage kiezen voor een speciaal lettertype. Hiermee is de site prettiger te lezen voor dyslectici.

Het lettertype is ontwikkeld door de startup Dyxlexie Font, een initiatief van grafisch ontwerper Christian Boer. Hij heeft zelf dyslexie en heeft het lettertype ontworpen. Hij presenteerde het Dyslexie font tijdens een startup event van Lab55, het innovatielab van Centraal Beheer.

In het ontwerp is elke letter uniek is in zijn vorm. Hierdoor wordt het draaien, spiegelen en verwisselen van letters tegengegaan. Ook is er extra ruimte tussen letters en woorden. De hoofdletters van het Dyslexie font worden extra dik aangezet, waardoor het begin van een zin niet langer wordt overgeslagen. Hierdoor kunnen dyslectici sneller lezen, maken ze minder fouten en begrijpen ze teksten beter.

Toegankelijk
De verzekeraar wil de toegankelijkheid van zijn website vergroten. Benno Smit, manager Klantcontact online: ‘Wij vinden dat iedereen onze website moeiteloos moet kunnen lezen. In Nederland hebben 1,5 miljoen mensen leesproblemen. Zij hebben aanvullende voorzieningen nodig. Zo hebben we al voor slechtzienden opties toegevoegd om de grootte van het beeld en het contrast aan te passen. Daar komt nu het Dyslexie font bij.’

Afbeelding: de website van Centraal Beheer in standaardfont (boven) en met dyslexiefont (onder).


Dat het bedrijf van Boer een startup is, spreekt de verzekeraar aan. Smit: ‘Wij werken graag samen met startups omdat zij in een mum van tijd een innovatie neerzetten waarmee wij onze klanten echt helpen. Wij ontvangen al veel complimenten van onze klanten waaruit blijkt dat dit Dyslexie font hen echt helpt.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link