Friese bijstandsgerechtigden aan het werk in klantcontact

Friese bijstandsgerechtigden aan het werk in klantcontact
  • 20 juli 2017
  • Redactie

De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, in het oosten van de provincie Friesland, hebben met Start People een flexpool opgezet voor bijstandsgerechtigden. Die kunnen aan de slag in het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeenten. Per jaar krijgen drie kandidaten een werkervaringsplek.

Bij het KCC komen de eerste klantcontacten van de gemeenten binnen. Met de inzet van de kandidaten kunnen de gemeenten naar eigen zeggen ook in drukkere periodes de hoge dienstverlening garanderen en worden werkzoekenden aan een baan geholpen om weer in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.

Eerder startten de gemeenten Den Haag en Rijswijk met een vergelijkbaar programma, waarvan ook een opleiding deel uitmaakte. Ook maakte ABN AMRO eerder deze maand bekend werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe start te willen geven in de klantcontactbranche.

Tijdelijk dienstverband
De werkervaring is voor een periode van drie maanden. Bij goed functioneren is er kans op een verlenging met drie maanden. Na de werkervaringsperiode komt de kandidaat in aanmerking voor een tijdelijk dienstverband bij Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel voor een periode van vijf maanden. Daarna komt de medewerker in een flexpool, is goed opgeleid en beschikt over brede ervaring. Medewerkers zijn na het traject niet alleen inzetbaar bij het KCC van beide gemeenten maar ook bij andere organisaties.

De arbeidsbemiddelaar van de gemeente neemt contact op met werkzoekenden met een bijstandsuitkering. Zij beoordeelt of de kandidaat past binnen het functieprofiel. Als de medewerker door het KCC is aangenomen zorgt de arbeidsdeskundige, samen met Start People, voor coaching en begeleiding van de medewerkers. De medewerker kan gebruik maken van het netwerk van Start People wanneer hij of zij deel uitmaakt van de flexpool. Hierdoor gaan zij van flexibele medewerkers naar een volwaardige betaalde baan op de arbeidsmarkt.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link