Knab-klanten tikken af via iDEAL QR-code

Knab-klanten tikken af via iDEAL QR-code
  • 10 juli 2017
  • Redactie

Knab biedt zijn klanten sinds kort de mogelijkheid om binnen de eigen mobiele app te betalen met behulp van een iDEAL QR-code. Een primeur in Nederland, meldt de bank zelf.

‘De klant opent de Knab-app, klikt op de functie betalen met iDEAL QR, scant de QR-code op de rekening en betaalt in zijn app. Ook een fooi toevoegen is mogelijk, of doneren aan een goed doel (bij aanwezigheid van zo’n code op een collectebus). iDEAL QR wordt in Knab Lab gelanceerd om zo de nieuwe dienst optimaal te kunnen testen en feedback te verzamelen. Het is wel direct door iedereen te gebruiken’, leert het persbericht.

Lui betalen
In de horeca zou deze nieuwe betaalwijze zomaar uit kunnen groeien tot de meeste gebruikte manier van afrekenen, denkt Ruud Haex, mede-eigenaar van strandpaviljoen Zuidpier. ‘Veilig en snel mobiel betalen, zonder dat een medewerker met een mobiel pinautomaat langs komt of de klant mee moet lopen naar de kassa. Goed dat Knab dit zo snel al heeft toegevoegd aan zijn app. We hopen dat andere banken snel volgen zodat ook wij dit breed kunnen toepassen.’ De iDEAL QR-code is door Currence/iDEAL ontwikkeld en is vorig jaar in een pilot getest.

Deze zomer introduceren zes Nederlandse banken ook het mobiele betaalinitiatief Payconiq. De app ondersteunt alle mogelijke betaalmanieren.

comments powered by Disqus