Therapiehonden verminderen stress op luchthaven

Therapiehonden verminderen stress op luchthaven
  • 23 augustus 2017
  • Redactie

De luchthaven van Vancouver is begonnen met het Less Airport Stress Initiative (LASI), waarbij therapiehonden worden ingezet om passagiers beter om te laten gaan met reis-, werk- en algemene stress. Zeven honden en hun begeleiders lopen vijf dagen per week rond in de terminal.

Voor het project werkt de luchthaven samen met St. John Ambulance, dat al programma’s met therapiehonden aanbiedt. Een eerdere pilot leverde positieve reacties op van reizigers. Molly, Baily, Mira, Norman, Grover, Kermode en Soda zullen voortaan van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 13.00 aanwezig zijn in de terminal. Ze zijn te herkennen aan riemen met het logo van de luchthaven erop. Hun begeleiders beantwoorden mogelijke vragen van passagiers.
 
Positieve beleving
‘We beseffen dat een vliegveld voor veel mensen een stressvolle omgeving is’, legt Reg Krake uit. Hij is bij Vancouver International Airport (YVR) verantwoordelijk voor het klantcontact. ‘Hopelijk kunnen onze viervoetige vrienden reisgerelateerde angsten verminderen. We willen al onze gasten een positieve beleving op YVR bieden en zijn ervan overtuigd dat LASI de luchthavenbeleving voor passagiers, bezoekers en medewerkers kan verbeteren.’

Met het programma leren reizigers ook over de verschillen tussen de zogeheten YVR Ambassador Dogs en hulphonden. Die laatste soort is erop getraind om individuen te helpen bij het uitvoeren van taken en is niet gebaat bij aandacht van anderen, terwijl de YVR-honden er juist voor iedereen zijn. Wel onderstreept de luchthaven dat het handig is om vooraf bij de begeleider te informeren hoe je als passagier het best met de hond kunt omgaan.

Ook het Rotterdamse Oogziekenhuis heeft aandacht voor angstreductie. In dit artikel is te lezen hoe de zorginstelling patiënten op hun gemak stelt.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link