Marianne Siekman: ‘Ik wil dat mensen vrolijk ophangen’

Marianne Siekman: ‘Ik wil dat mensen vrolijk ophangen’
  • 16 december 2022
  • Ryan Baij
Uit de rubriek: ‘Even bellen met…’

In de rubriek ‘Even bellen met…’ spreekt de redactie van CustomerFirst met de stem achter het klantcontact. In deze aflevering spraken we met Marianne Siekman, werkzaam bij TDA.

Hoe lang werk je al in de wereld van het klantcontact?
Ik heb onlangs mijn 25-jarig jubileum gevierd op kantoor. Samen met mijn collega Petra ben ik 10 november 1997 begonnen. Heel leuk dat ze het niet geruisloos voorbij hebben laten gaan. Overal hingen oude foto’s van ons en de afdeling was versierd.

Hoe ben je begonnen?
Ik ben er ingerold toen mijn kinderen nog klein waren. In de avonduren, drie uur, drie keer per week. Mijn man was dan thuis voor de kinderen. Daarna ben ik, toen de kinderen groter werden, richting de dag gegaan en dat doe ik nog steeds.

Wat doe je precies?
Ik zit op dit moment bij Stichting Opkikker, een stichting die uitjes organiseert voor chronisch zieke kinderen. Dan mag je mensen uitnodigen voor een leuke dag. Dat zijn natuurlijk leuke telefoontjes. Je maakt toch mensen hun dag. Ik mag daarbij ook broertjes en zusjes en ouders uitnodigen, dus het is echt een familie-uitje.

Daarnaast voer ik ook telefonische klanttevredenheidsonderzoeken uit bij reizigers van een grote WMO-vervoersorganisatie.Veel mensen zijn hulpbehoevend en hebben daarbij ook klachten. Dat is soms best lastig, maar ik probeer altijd meelevend te zijn. Sommige mensen kan je ook niet helemaal helpen, maar ik krijg dan wel te horen dat ze het fijn vonden om hun hart te luchten. Je moet je gewoon inleven in de klant en proberen ze met een zo fijn mogelijk gevoel te laten ophangen.

Wat is er zo leuk aan dit vak?
Mensen aan de telefoon hebben maakt het leuk. Mensen kunnen chagrijnig zijn aan de telefoon, maar ik wil dat ze vrolijk ophangen. Door middel van de tone of voice, een plezierige stem, worden mensen enthousiast en voelen ze zich prettig. Ik doe het werk met plezier en hoop dat ik ze goed kan helpen.

Wat maakt TDA een fijn bedrijf om te werken?
Wat ik uniek vind aan TDA is dat ze ook bezig zijn met je persoonlijke situatie. Ze schenken er aandacht aan. Ze hebben een persoonlijke aanpak. Als er iets met je kind is bijvoorbeeld, zijn ze heel toegeeflijk en kan je uren anders indelen. Ze stellen alles in het werk om je privé goed te laten voelen. Het denken vanuit de werknemer.

Wat is de meest gestelde vraag aan jou?
De vraag: ‘Doe je je werk al lang?’ met het argument erbij ‘want je bent zo enthousiast!’ Ze denken blijkbaar dat ik er nog kort werk en dat je dit niet met enthousiasme kan doen, maar ik vind het werk nog altijd heel leuk.

Ben of je ken je iemand die dagelijks klantcontact heeft en lijkt het je leuk daarover te vertellen in deze rubriek? Mail naar redactie@customerfirst.nl en wees de volgende stem van klantcontact!

comments powered by Disqus