Eindelijk app tegen seksverslaving

Eindelijk app tegen seksverslaving
  • 20 januari 2014
  • Redactie

Ready For Change, aanbieder van verslavingszorg, komt voor de hulpverlening met een ‘seksverslavingsApp’. De app zal ook in het Engels op de markt komen, om zo wereldwijd gedistribueerd te kunnen worden als middel tegen seksverslaving.  

Volgens Ready For Change-directeur Richard van den Ende is de ‘seksverslavingsApp’ een goed voorbeeld hoe moderne technologie kan worden toegepast voor de bewustwording van verslaafden en kan worden gebruikt om hen een nieuw perspectief te bieden.De app heeft een seksscreeningtest om te helpen bij de behoordeling van seksueel dwangmatig en/of verslavend gedrag. De test is ontwikkeld in samenwerking met ziekenhuizen, particuliere therapeuten en maatschappelijke groeperingen. Verder is bij het bouwen van de app – door de Amerikaanse applicatiebouwer Tristit -  gebruikgemaakt van bekende behandelprogramma’s. Tristit heeft ook diepte-interviews afgenome n bij (ex-) verslaafden.

‘Cleantijd’ button
Voor ex-verslaafden heeft de app een programma waarmee ze hun ‘cleantijd’ kunnen berekenen. Als veilige periode wordt 120 dagen gezien. De app heeft ook een button voor ‘terugvalpreventie’ met informatie over zelfhulpgroepen in de buurt van de app-gebruiker. Verder zijn er ook buttons met informatie voor partners, vrienden en familie. Ook bevat de app een 0800-nummer waarmee de gebruiker rechtstreeks contact met een hulpverlener kan leggen. De app voorziet verder  in een ’12-stappenprogramma’, een leidraad om van de verslaving af te komen. Professionele hulpverlening is volgens Van den Ende van essentieel belang. Seksverslaving is een groeiend probleem, mede veroorzaakt door de grote hoeveelheid porno, vrij verkrijgbaar via het internet. De app kan worden gedownload op het Apple- en Android-platform.

comments powered by Disqus