‘Serious gaming kan talentmanagement ondersteunen’

'Serious gaming kan talentmanagement ondersteunen'
  • 18 maart 2014
  • Redactie

Gamification stelt contactcenters in staat talentmanagement en recruitment naar een hoger plan te tillen. Daarover waren de aanwezige HR-professionals van de recent voor het eerst gehouden HR Intelligence Meetup in Amsterdam het roerend eens.

Volgens Barend Raaff, mede-oprichter HR-specialist Harver annex initiator van de betreffende bijeenkomst, wordt er bij HR-afdelingen binnen klantcontactomgevingen nog heel traditioneel gewerkt. ‘Eigenschappen waaraan een kandidaat moet voldoen kun je maar moeilijk aflezen van een CV of motivatiebrief. Serious gaming kan op vele vlakken talentmanagement en recruitment ondersteunen en zal een steeds prominentere rol gaan innemen’, voorspelt hij.

Presteren
Eén van de bedrijven die bovenstaande kan beamen, is arvato Benelux. Bij dit facilitair contactcenter heeft de toepassing van gamification tijdens dewerving van werknemers de voorselectie op z’n kop gezet. ‘Zo’n interactieve assessmenttool geeft de term solliciteren een nieuwe dimensie’, meent Marceline Beijer, ceo arvato. Aansluitend merkte Ranjith Postma, oprichter Galalion.com, op dat gamification op de werkvloer vooral de onderlinge strijd vergroot.  ‘Social reinforcement is de oplossing: bellers een belang geven om elkaar te helpen beter te presteren dan ze zelf doen. Dat zorgt voor een zichzelf versterkend effect.’

De tweede HR Intelligence Meetup vindt plaats op dinsdag 1 juli 2014. Die dag is het thema motivatie en behoud van contactcentermedewerkers. Meer informatie over het programma en de sprekers volgt binnenkort op www.meetup.com/hrintelligencemeetup.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link