Watson-apps in ontwikkeling

Watson-apps in ontwikkeling
  • 3 maart 2014
  • Redactie

IBM roept de Watson Mobile Developer Challenge in het leven. Ontwikkelaars van mobiele apps wereldwijd krijgen hierdoor toegang tot de Watson-technologie, met als uitgangspunt cognitieve applicaties te creëren die in het dagelijkse leven van toegevoegde waarde zullen zijn voor consumenten en bedrijven.

Ruim 1.500 individuen en organisaties hebben zich reeds aangemeld voor het co-creatie programma van het IT-bedrijf. Samen met de ontwikkelaars van de IBM Watson Group kunnen zij de komende drie maanden beginnen aan de protypen voor hun apps. Na die periode worden de drie beste oplossingen samen verder uitgewerkt en later dit jaar daadwerkelijk op de markt gebracht.

NLP
De cognitieve Watson-technologie leent zich volgens de initiator het beste voor mobiele applicaties rondom diensten waarin taalherkenning (Natural Language Processing, red.), een razendsnelle analyse van gegevens en zelflerende capaciteiten belangrijk zijn. Het systeem moet allerlei complexe vraagstukken in korte tijd precies kunnen beantwoorden, ongeacht de sector.

Mike Rhodin, senior vice president IBM Watson Group, voorziet dat de toepassing van de Watson-kracht in mobiele apps tot grote veranderingen zal leiden. ‘Beeld je eens in wat je kunt doen met apps die diepgaande inzichten leveren aan consumenten en bedrijven, vanaf elke locatie via de cloud? De essentie van het nemen van beslissingen zal veranderen van informatie binnen handbereik naar actuele inzichten.’ Aanmelden kan hier.

Driekwart jaar terug lanceerde IBM ook al de zogeheten Watson Engagement Advisor; software die kan worden ingezet op klantenserviceafdelingen.

comments powered by Disqus