Hoe je de zomerblues kunt pareren

Hoe je de zomerblues kunt pareren
  • 10 juli 2014
  • Redactie

Onderzoeksresultaten van Captivate Network leren dat de productiviteit van medewerkers tijdens de zomermaanden met twintig procent daalt. Ook duurt het dan langer voordat projecten zijn afgerond (+13%) en is 45% van de werknemers meer afgeleid.

Om de zomerblues te pareren en medewerkers blij en betrokken te houden, adviseert de Turkse entrepeneur Zeynep Ilgaz de volgende stappen te nemen zodra de hitte op de werkvloer toeneemt:
1. Leef je in je medewerkers in. Na de winterperiode zijn mensen toe aan een pauze. Luister naar de behoeften van medewerkers en toon interesse. Als gevolg hiervan zullen zij meer gemotiveerd aan de slag gaan.
2. Moedig vakanties aan. Vakantie is een goede manier om het hoofd even leeg te maken en nieuwe energie op te doen. Spoor mensen actief aan er even tussenuit te gaan. Werknemers die weten dat hun manager voor ze zorgt, zullen dit vice versa teruggeven aan hun manager en het bedrijf.
3. Organiseer teamacties. Breng het plezier van de zomer naar de werkplek. Organiseer een zomerbarbecue bijvoorbeeld. Of start een fotografiewedstrijd: de werknemer met de mooiste zomerfoto wint een extra vakantiedag.
4. Praat met je collega’s. Weet waar ze voor staan en welke zorgen er leven. Elkaar vertrouwen is de ruggengraat voor het smeden van een team.

comments powered by Disqus