Paarse krokodillenbrigade bestrijdt bureaucratie

Paarse krokodillenbrigade bestrijdt bureaucratie
  • 5 augustus 2014
  • Redactie

Ter verbetering van de dienstverlening aan ondernemers wordt een zogenoemde Paarse krokodillenbrigade ingesteld. Dit team gaat bedrijven of ondernemers helpen die ‘verstrikt dreigen te raken in de Amsterdamse bureaucratie of de opeenstapeling van regels’.

De coalitie in Amsterdam is initiatiefnemer van de Paarse krokodillenbrigade. Via dit integrale team wil het aansturen op het verbeteren en versimpelen van het contact tussen bedrijven en de gemeente. Voor ieder bedrijf komt één aanspreekpunt, één (elektronisch) dossier en bij voorkeur één verzamelrekening, schrijft WijNoordHolland. De brigade zal onder meer bijdragen aan een meer flexibele houding naar bijvoorbeeld winkeliers die, als de weg voor hun zaak is opengebroken, een extra bord buiten willen plaatsen. Tevens zullen er betere compensatieregelingen worden ingesteld.

Het streven van het toekomstige gemeenteteam is hoogwaardige dienstverlening te bieden, door zicht te hebben op de ´klant´behoefte en – indien nodig – bij te sturen. Uitgangspunt hiervan is bestaande ondernemers te behouden en ook startups aan te trekken.

comments powered by Disqus