Stichting Reclame Code tipt adverteerders via site

Stichting Reclame Code tipt adverteerders via site
  • 16 oktober 2014
  • Redactie

Stichting Reclame Code is een awareness campagne gestart voor het adverterende bedrijfsleven. Doel is adverteerder en marketeers te laten controleren of hun (online) uitingen op bijvoorbeeld Facebook en Twitter aan de regels voldoen.

Middels deze campagne vraagt de SRC aandacht voor haar basisprincipes. ‘Die zeggen niet alleen dat reclame betrouwbaar, eerlijk en fatsoenlijk moet zijn, maar ook herkenbaar.’ Naast het beoordelen van het overtreden van regels bij reclame-uitingen adviseert Stichting Reclame Code adverteerders bij het maken van verantwoorde reclame in de vorm van copy-advies, trainingen en analyses.

De advertentiecampagne is gericht aan ‘iedereen die zich bezighoudt met commerciële promotie’. Aan de hand van overdreven fatsoenlijke en duidelijke voorbeelden worden zij gewezen op de nieuwe checksite die als extra hulpmiddel is geïntroduceerd.

comments powered by Disqus