Tachtig bedrijven doen mee aan jaarlijkse agentweek

Tachtig bedrijven doen mee aan jaarlijkse agentweek
  • 6 oktober 2014
  • Redactie

‘Meer organisaties dan ooit gebruiken deze week om hun contactcentermedewerkers in het zonnetje te zetten’, glundert Martijn Herfkens, mede-organisator van de FINTREX CC Agent Week die vandaag van start is gegaan. Zeker tachtig Nederlandse bedrijven doen ditmaal mee.

Rabobank, Booking.com, T-Mobile, et cetera; al deze grote merken en meer doen op de een of andere manier mee aan de jaarlijkse actie die draait om de ‘sterren in klantcontact’. Initiatiefnemers FINTREX, CCMA en Randstad zien het enthousiasme terug in de poster- en taartaanvragen, evenals op Twitter (#ccagentweek, #ccaw, #sterreninklantcontact) bijvoorbeeld. ‘De medewerkers een hart onder de riem steken schoot er de afgelopen jaren een beetje bij in. Vanwege de crisis was er geen budget. Dat klinkt een beetje sneu, maar zo was het wel. Nu trekt de economie weer wat aan en is het besef sterker aanwezig dat je je waardering moet tonen aan je medewerkers’, stelt Herfkens.

Frappucino
Terugkijkend op voorgaande jaren is hem duidelijk geworden dat geld geen rol speelt in relatie tot waardering tonen. ‘Het gaat echt om de simpele dingen, zoals het managementteam dat koffie serveert. Laat zien dat je er bent voor je medewerkers.’ Goede voorbeelden zijn ook de gemeente Nijmegen en NRC Media. Bij laatstgenoemde organisatie zorgde een verhuizing ervoor dat de klantcontactafdeling toch wat weggestopt zat. Tijdens de contactcenteragentweek zijn zij één dag van plaats gewisseld met de journalisten, waardoor zij in het hart van de organisatie kwamen te zitten. In Nijmegen kwam de plaatselijke wethouder voor werkgelegenheid langs op het KCC om alle agents een strik op te spelden en een praatje met ze te maken.

Deze week zijn ook nog eens elf bedrijven in de running voor het winnen van de juryprijs. De verschillende bedrijven maken kans om met het hele team deel te nemen aan een gratis circuittest. Aankomende vrijdagmiddag wordt de winnaar bekendgemaakt. Klik hier voor meer informatie.

comments powered by Disqus