Tweede Kamer buigt zich over thuiswerken

Tweede Kamer buigt zich over thuiswerken
  • 09 oktober 2014
  • Redactie

De Tweede Kamer discussieert vandaag over een initiatiefwet van CDA en GroenLinks om werknemers meer rechten te geven om flexibel en thuis te werken. Naast de indieners zullen naar verluidt ook PvdA en SP dit voorstel steunen. D66 twijfelt nog.

‘Dit wetsvoorstel dient ertoe om de dialoog tussen werkgevers en werknemers over thuiswerken te stimuleren’, aldus Kamerlid Eddy van Hijum (CDA). Volgens hem is het noodzakelijk om dit thema op de werkvloer bespreekbaar te maken, vooral vanwege bezuinigingen in de zorg en sociale zekerheid die op gezinnen afkomen. ‘Met een simpel ‘Zo gaat dat niet bij ons’ kan een werkgever niet meer wegkomen,’ vindt Linda Voortman van GroenLinks.

De twee willen dat werkgevers een verzoek tot flexibel werken altijd inwilligen, tenzij zij kunnen aantonen dat het ten koste gaat van het bedrijf. Het voorstel moet werknemers in staat stellen werk en zorgtaken beter te combineren.

Update
Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voorstel. PvdA en SP spraken hun steun uit. D66-Kamerlid Steven van Weyenberg gaat het plan 'met een positief advies' voorleggen aan zijn fractie. Hij vindt het belangrijk dat met deze wet een maatschappelijke norm wordt gezet. De initiatiefwet moet eveneens door de Eerste Kamer worden goedgekeurd en in het Staatsblad worden gepubliceerd.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link