Tweederde werknemers heeft geregeld stress

Tweederde werknemers heeft geregeld stress
  • 04 december 2014
  • Redactie

In Vlaanderen wordt vijftien procent van de werknemers met een burnout bedreigd. Dat blijkt uit een enquête van het televisieprogramma ‘Ook getest op mensen’, gehouden onder 76.000 Vlaamse werknemers. 68 procent zegt regelmatig met stress te worden geconfronteerd.

Zeventien procent van de ondervraagde Vlamingen ervaart totaal geen negatieve impact van de werkdruk. Werknemers voor wie die vlieger wel opgaat, zouden volgens stressarts Luc Swinnen een bezoek aan hun huisarts moeten plegen.

Swinnen benadrukt tevens dat werknemers erover moeten waken zich niet als een perfectionist te gedragen. Hij constateert dat teveel mensen door hun werk volledig uitgeput raken, waardoor er geen energie meer voor andere dingen overblijft. Nochtans is het leven naast het werk volgens de arts ‘een uitstekende buffer tegen stress’.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link