Google test videochatfunctionaliteit

Google test videochatfunctionaliteit
  • 09 februari 2015
  • Redactie

Google wil zijn klanten in staat stellen hulp te vragen via videochatdienst Hangouts. TechCrunch meldt dat de pilot reeds in november 2014 van start is gegaan, zij het in beperkte vorm. Insteek is een digitale variant te creëren van de Genius Bar van Apple.

Mocht de service daadwerkelijk worden ingevoerd, dan kunnen klanten die in de Play Store van Google een apparaat willen aanschaffen via de videohelpdesk advies krijgen. Gedurende de testperiode wil de zoekmachinegigant zoveel mogelijk feedback vergaren van gebruikers. Volgens bronnen moet het in een later stadium ook mogelijk worden om in fysieke winkels te kunnen videochatten, zodat klanten ter plekke informatie kunnen krijgen over producten.

Vooralsnog is de hulpfunctie onder meer beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, overigens alleen voor de aanschaf van Chromebooks, smartphones en tablets. Google is hiervoor een contract aangegaan met Milestone Technologies, aanbieder van helpdeskservices. Hangouts is in 2013 gelanceerd.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link