SNS rolt contactloos betalen uit

SNS rolt contactloos betalen uit
  • 9 februari 2015
  • Redactie

SNS-klanten ontvangen bij vervanging van hun oude bankpas een betaalpas met NFC-chip. Dankzij de geïmplementeerde technologie kan contactloos worden betaald.

Vanaf maart dit jaar gaat SNS actief bestaande passen omruilen. Naar verwachting zullen alle actieve passen voor aankomende zomer zijn vervangen. Patrick Kuijsters, directielid bij de bank, gelooft dat de NFC-chip voor grote veranderingen gaat zorgen in het betalingsverkeer. ‘Contactloos betalen is een veilig en betrouwbaar alternatief voor het doen van kleine betalingen. Handig als je even snel een kop koffie of een kleine boodschap wilt afrekenen.’

Contactloos betalen is een nieuwe vorm van pinnen waarbij bedragen tot € 25 zonder pincode kunnen worden afgerekend. Betaalautomaten en betaalpassen die geschikt zijn voor contactloos betalen kunnen herkend worden aan het speciale logo. Bij betalingen boven de 25 euro is altijd een pincode vereist. Aansluitend onderzoekt SNS momenteel welke mogelijkheden er zijn om te betalen met een smartphone. In de loop van dit jaar verwacht de bank hier een update over te kunnen geven.

comments powered by Disqus