Finland is 'het Europese land van de glimlach'

Finland is 'het Europese land van de glimlach'
  • 23 maart 2015
  • Redactie

Qua vriendelijkheid en competentie van hotelmedewerkers bezet Finland wereldwijd de eerste plaats op dit moment. Dat blijk uit onderzoek* van het internationale boekingsplatform HOTEL INFO, waarvoor klantbeoordelingen onder de loep zijn genomen. Met een gemiddelde score van een 8,14 staat Nederland staat Nederland nipt in de top 20.

Volgens de initiatiefnemers is Finland - tenminste in de horeca - ‘het Europese land van de glimlach’. De behulpvaardigheid van de Finnen is goed voor een score van 8,62 (maximum is 10,0) en daarmee prijken zij bovenaan de lijst van servicegerichte landen. Vlak daarachter volgen Duitsland en Oostenrijk met respectievelijk 8,59 en 8,57 punten. De hoge scores verrast Ralf Priemer, managing director bij HOTEL INFO, niet: ‘We zien al enkele jaren een duidelijke toename in het aantal goede beoordelingen op het gebied van de kwaliteit van service.’

Oh oh Den Haag
Specifiek kijkend naar de steden, staat Den Haag in Nederland op nummer één, te weten met een 8,33. Eindhoven (8,32), Utrecht (8,20), Rotterdam (8,05) en Amsterdam (7,91) complementeren die top 5. Van de Europese hoofdsteden staat Londen opvallend genoeg onderaan (7,73), terwijl Boedapest met 8,58 punten tot ‘winnaar’ is gekroond.

* Hotelgasten beoordelen het via Hotel.info geboekte hotel na hun vertrek aan de hand van een puntensysteem (0 tot 10). Naast criteria als kamerkwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding kan hier onder meer ook de vriendelijkheid en bekwaamheid van het personeel worden beoordeeld.

comments powered by Disqus