UMC Utrecht stelt als eerste EPD open voor patiënten

UMC Utrecht stelt als eerste EPD open voor patiënten
  • 26 maart 2015
  • Redactie

Het UMC Utrecht heeft het EPD als eerste ziekenhuis opengesteld voor patiënten boven de 16 jaar. Patiënten kunnen bovendien eConsults voeren met een arts.

Alle patiëntgroepen van het UMC Utrecht kunnen via een beveiligde internetverbinding het eigen EPD inzien en contact te onderhouden met behandelaars. Gegevens als uitslagen, medicatie, diagnoses en allergieën, opnames, OK-verslagen, consultverslagen en correspondentie zijn beschikbaar. Zonder vertraging.
Met de eHealth-oplossing Mijn UMC Utrecht beschikken de patiënten over talrijke zelfservice- en zelfmanagementtools. Ze kunnen dagboeken bijhouden, thuismetingen doorgeven, uitslagen inzien en herhaalrecepten aanvragen. Daarnaast hebben zij via eConsults direct contact met hun behandelaar en kunnen zij alle uitslagen en registraties inzien. Patiënten hoeven niet meer per se naar de zorginstelling toe om adequate zorg te ontvangen.

Volledige openstelling
MC Utrecht is het eerste ziekenhuis dat het volledige EPD zonder vertraging aan alle patiëntgroepen openstelt. Hiermee geeft het ziekenhuis een duidelijk signaal dat innovatie en service uitstekend te combineren zijn met elementaire waarden als patiënt- en informatieveiligheid. Met deze volledige openstelling van het EPD toont het UMC Utrecht zich een echte voorloper op het gebied van zorg-ICT. Minister Schippers noemde de openstelling eerder al een geweldig initiatief.

comments powered by Disqus