Vertrouwenslijn 2.0

Vertrouwenslijn 2.0
  • 4 maart 2015
  • Redactie

De landelijke Vertrouwenslijn Afpersing is officieel ondergebracht bij NL Confidential, onafhankelijk intermediair tussen burgers en partijen. Ondernemers die slachtoffer zijn van afpersing kunnen bellen met 0800-2800200 om melding te maken of om advies te vragen.

De Vertrouwenslijn Afpersing is in 2011 in het leven geroepen als gezamenlijk initiatief van het ministerie van Veiligheid en Justitie, VNO-NCW/MKB Nederland en Koninklijke Horeca Nederland. ‘Afpersing zorgt voor groot financieel en persoonlijk leed voor de ondernemers en hun families. Bij de Vertrouwenslijn kunnen slachtoffers terecht om hun verhaal te doen en krijgen ze deskundig advies. Met het onderbrengen van de Vertrouwenslijn Afpersing bij NL Confidential is de lijn structureel onderdeel van de aanpak van afpersing’, verklaart Opstelten.

Angst
Actuele resultaten van het onderzoek ‘Ondergaan of ondernemen’ maken duidelijk dat één op de tien ondernemers in Nederland de afgelopen jaren slachtoffer is geweest van afpersing. In de praktijk wordt echter niet vaak aangifte gedaan, meent Titus Visser, directeur van de Vertrouwenslijn. ‘Afpersing is een verborgen delict met grote impact op de slachtoffers. Angst en schaamte zorgen ervoor dat de slachtoffers geen aangifte bij de politie durven doen. Het kan dan helpen om te sparren of advies in te winnen bij onze vertrouwenspersonen.’


Op de foto staan vlnr: Michaël van Straalen (voorzitter MKB-Nederland), minister Opstelten (V&J) en Titus Visser (directeur NL Confidential).

comments powered by Disqus