Eerste Nederlandse zorg-app voor Apple Watch

Eerste Nederlandse zorg-app voor Apple Watch
  • 6 mei 2015
  • Redactie

Radboudumc introduceert AED4eu, de eerste Nederlandse zorg-app voor de Apple Watch. De applicatie laat de gebruiker zien waar het dichtstbijzijnde AED-apparaat (defibrillator) te vinden is.

Een defibrillator kan van levensbelang zijn voor mensen met een hartstilstand. In zo’n situatie telt elke seconde. Voor dit soort noodgevallen zijn ruim 20.000 AED’s beschikbaar, voornamelijk in Nederland. Deze locaties heeft Radboudumc vanaf 2009 in kaart gebracht op basis van publieksinformatie (crowdsourcing). Al langer is dit AED-overzicht beschikbaar als app op iPhone en iPad.

De nieuwe Apple Watch is reeds verkrijgbaar in verschillende landen. Later dit jaar volgt de Nederlandse introductie, laat het Nijmeegse ziekenhuis weten. De app is ontwikkeld door het Radboud REshape &Innovation Center, in samenwerking met Games for Health Europe.

comments powered by Disqus