Gebrek aan groeimogelijkheden drijft werknemers weg

Gebrek aan groeimogelijkheden drijft werknemers weg
  • 11 mei 2015
  • Redactie

Hoogopgeleiden die switchen van werkgever geven aan dat een oninteressante baan (43%), gebrek aan groeimogelijkheden (43%) en weinig waardering (29%) het meest hebben bijgedragen aan hun vertrek. Actuele onderzoeksresultaten van Yacht maken dit duidelijk.

Laagopgeleiden daarentegen noemen, naast deze factoren, vooral een te laag salaris, geen ruimte om werk- en privétijd flexibel in te richten en een tekort aan ontwikkelmogelijkheden als vertrekredenen. Werkgevers die op zoek zijn naar hoogopgeleide professionals doen er goed aan vooral te laten zien dat het bij hen goed verdienen is (64%), dat de werksfeer goed is (52%) en dat het qua inhoud van het werk (50%) helemaal snor zit. Dit blijkt uit een continu online onderzoek van Yacht naar de beweegredenen van hoogopgeleiden, aangevuld met onderzoeksresultaten van de Randstad Award 2015 door onderzoeksbureau ICMA.

Ton Hopmans, algemeen directeur Yacht, constateert dat fulltime nog steeds erg populair zijn. Bijna de helft (48%) van de hoogopgeleiden geeft aan een voorkeur hiervoor te hebben. Hij adviseert organisaties om talentvolle professionals vooral te laten zien dat zij inhoudelijk uitgedaagd zullen worden. ‘Salaris blijft belangrijk, maar niet onderscheidend. De uitkomsten van deze onderzoeken passen bij de overtuiging van Yacht dat werk dat er toe doet gelukkig maakt.’

comments powered by Disqus