Welzijn medewerkers meten

Welzijn medewerkers meten
  • 17 juni 2015
  • Redactie

Vastgoedexpert Colliers International is in samenwerking met de Middlesex University of London een experiment gestart om het welzijn van 40 medewerkers in kaart te brengen. Met behulp van wearables en selftracking technologie wordt gedurende een jaar het levensritme, de productiviteit en well-being van deze groep gemeten.

Voor genoemd experiment is de Quantified Workplace (QWP) gelanceerd, een online kennisplatform en community in één. Het cijfermatig en real-time inzicht geven in de omstandigheden en tijdstippen waarop medewerkers de beste prestaties leveren en de werkomgeving optimaal wordt gebruikt, moet leiden tot een verhoogde medewerkerproductiviteit. Doel is de juiste balans te vinden tussen ‘well-being’ en ‘well billing’.

De initiatiefnemers combineren de data vanuit het menselijk lichaam met de perceptie vanuit de medewerker. ‘De stress wordt dus gemeten vanuit lichamelijke parameters en waargenomen vanuit de beleving van de medewerker zelf. Daarmee ontstaat ook inzicht in de verschillen tussen perceptie en fysiek.’

comments powered by Disqus