Ondernemers krijgen financiering vaker rond

Ondernemers krijgen financiering vaker rond
  • 28 juli 2015
  • Redactie

Nederlandse bedrijven slaagden er afgelopen jaar vaker in om financiering aan te trekken. Dat blijkt uit de meest actuele Financieringsmonitor.

‘Nu de economie aantrekt zien ondernemers kansen om te investeren in nieuwe producten en diensten. Het is positief dat bedrijven vaker de benodigde financiering geregeld krijgen om die plannen te realiseren. Hierdoor worden ze in staat gesteld om door te groeien, om extra mensen aan te nemen en zo onze economie verder te versterken’, licht minister Henk Kamp van Economische Zaken toe.

Honorering
Uit de uitkomsten van de Financieringsmonitor, die ieder half jaar wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Panteia, blijkt dat bij ruim driekwart van de respondenten (78%) de kredietaanvraag geheel of gedeeltelijk is gehonoreerd. Een jaar eerder lag die hoeveelheid op 62%. Kleine organisaties hebben het lastiger, maar ook daar zit het aantal toegewezen kredieten in de lift: 57% nu, tegenover 51% in de eerste helft van 2014.

Kamp wil het eenvoudiger maken voor mkb-bedrijven om financiering te regelen. Daartoe gaat het ministerie samenwerken met VNO-NCW, MKB Nederland, banken en andere financiers. Wie een ‘realistisch’ investeringsplan heeft, kan bij Qredits in aanmerking komen voor financiering. Deze stichting biedt in samenwerking met EZ tegen voorwaarden leningen aan tot € 250.000.

comments powered by Disqus