Rijksoverheid gaat appen

Rijksoverheid gaat appen
  • 7 juli 2015
  • Redactie

Informatie op maat. Daar moet de nieuwe app "Informatie Rijksoverheid" aan bijdragen. De basisversie van de app is nu gratis te downloaden. Het ministerie van Algemene Zaken (AZ) dat de app heeft ontwikkeld, zoekt nog testers. Op basis van hun gebruikerservaringen wordt de app verder ontwikkeld.

De app is een van de initiatieven van de Rijksoverheid om informatie eenvoudig en beter aan te laten sluiten op de informatiebehoefte van burgers. De informatie die via de app wordt gedeeld, verschilt niet van de info die via de site van de Rijksoverheid verkrijgbaar is. De app biedt de gebruiker de mogelijkheid om deze informatie verder te personaliseren.
In de app kunnen 'te volgen' onderwerpen geselecteerd worden: van Koopwoning tot Pensioen. En van Basisonderwijs tot Verkeer en vervoer. De ontvanger krijgt vervolgens alleen berichten over ontwikkelingen binnen 'zijn' onderwerpen. Bijvoorbeeld over wetgeving die in werking treedt, voorzieningen die wijzigen. Of plannen van de regering. Zo hoeven gebruikers maar 1 keer aan te geven waarin ze geïnteresseerd zijn. Ze blijven vervolgens automatisch op de hoogte van actuele ontwikkelingen.
 
Bezorgde reacties
Op Twitter zijn er al enkele bezorgde berichten te lezen over privacybescherming. Er is geen inlog via DigiD of andere authenticatie nodig, maar de kans is wel aanwezig dat een telefoonnummer herleidbaar is.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link